Grubun Amacı
Grubumuzun temel amacı, gençlerin gösteriler, sergiler, yetenek yarışmaları, konserler, uluslararası/ulusal projeler, yerel seminerler, farklı kültürel ve interaktif etkinlikler, yaygın eğitim formları aracılığıyla eğitim-öğretime erişimini arttırarak proje, yaratıcılık, girişimcilik ve inovatif yöntemler konularında potansiyel yeteneklerini ve kişisel gelişimlerini arttırmaktır.
Ayrıca; eğitimci grup üyelerimiz tarafından gençlerimizin grup içerisinde kendine yer bulmasını sağlamak, psikolojik, duygusal ve yaşam tarzı konforu oluşturmaya yönelik gençleri motive etmek için uygun estetik, sanat, kültür, insani değerler, doğru tutum ve davranış için mücadele, yaşam ve iş hayatında doğru tercihler yapmaları konusunda yönlendirme çalışmaları yapmaktır. Kısacası gençlerin 21. Yüzyıl becerilerine(P21) sahip gençler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır.
Ekiple Tanışın
Metin YAVUZ
Metin YAVUZ (Proje yasal temsilcisi ve eğitmen), Lisans derecelerini 1984 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fizik Öğretmenliği Bölümü’nden aldı. Yüksek Lisans ve Doktora derecesini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fizik bölümünden 1987 ve 1994 yıllarında aldı. Şu anda aynı üniversitede profesör olarak görev yapmaktadır. Araştırma alanları spektroskopi, moleküler integraller ve inovatif yöntemleri içermektedir. Bu konularda 70'in üzerinde makale yayınladı. Buna ek olarak, halihazırda 12 AB ve 14 BAP projesine yürütücü olarak katkı yaptı.
Mustafa YILDIZ
Kürşat DEMİRYÜREK
Saadettin KAPUCU
Esen ERSOY
2001 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik bölümünden mezun oldum. 2003-2005 yılları arasında aynı bölümde yüksek lisansımı tamamladım. 2006-2012 yılları arasında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde İlköğretim Matematik Eğitiminde Doktora eğitimimi tamamladım. Doktor tez konum probleme dayalı öğrenme sürecinde üst düzey düşünme becerileridir. Çalışma alanlarım matematik eğitimi, probleme dayalı öğrenme, yaratıcı düşünme, yaratıcı drama, üst düzey düşünme ve problem çözme. Yaratıcı drama eğitimimi tamamlamış durumdayım. Halen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Eğitiminde çalışmaktayım.
Hiroko KAWAMORİTA
Öğretim Görevlisi Hiroko KAWAMORİTA(Eğitmen): Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fak. okutman olarak ve Erasmus Ofisinde (IRO) Erasmus + KA2 koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Ana dili olan Japoncanın yanında İngilizce, İtalyanca ve biraz da Türkçe bilmektedir. 2 adet AB, 4 adet BAP, 1adet TÜBİTAK projesinde görev yapmıştır. İki proje yenilik ve girişimcilik üzerinedir. Journal of Entrepreneurship, Business and Economics dergisine üyedir. Girişimci üniversiteler üzerine 1 makalesi ve 4 bildirisi vardır. Halen girişimcilik konusunda doktora yapmaktadır.
Hakan BÜLBÜL
1978 yılında Samsun’da dünyaya gelmiştir. 2001 yılında Fırat Üniversitesi Fizik Bölümünden mezun olmuştur. Yüksek Lisans eğitimini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitisi Fizik Anabilim Dalında tamamlamış ve Doktora eğitimine de yine aynı üniversitede halen devam etmektedir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünde 2004 yılından beri Öğr. Gör. olarak çalışmaktadır. Uluslararası hakemli (SCI) dergide yayınlanmış dokuz adet makalesi bulunmaktadır. 2017 yılı AB Projesi kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile yürütülen "TRIZ for Entrepreneurs" projesinde katılımcı olarak görev almıştır. TRIZ, İnovasyon ve patent konulu eğitim ve seminerlere katılmıştır. Alanıyla ilgili uluslararası düzeyde gerçekleşen konferanslara katılmıştır. Yenilenebilir enerji alanında TURKPATENT’e 2018/07177, 2018/11960, 2018/19247 başvuru numaralı üç adet buluşun mucitlerindendir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
Sedanur KALECİK
Zafer CANER
Zafer CANER, Gümüşhane Üniversitesi'nde öğretim görevlisidir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fizik Bölümü'nden mezun oldu. Aynı üniversitede Nükleer Fizik alanında yüksek lisansını tamamladı. Radyolojik bilimler alanında ikinci yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Akademik hayatına 2021 yılında Gümüşhane Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak başladı. Alanıyla ilgili uluslararası konferanslara sözlü ve poster bildirilerle katıldı.
2007 yılında OMÜ Enerji Kulübü'nü kurdu ve üç yıl kulüp başkanlığı yaptı. 2009-2011 yılları arasında TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına takım kaptanı ve proje yöneticisi olarak katıldı.
Özel sektörde Ar-Ge uzmanı olarak özel üretim projelerinin oluşturulması, teknik resim, planlama, otomasyon sistemlerinin mekanik tasarımı, yazılım geliştirme konularında çalıştı.
Özgür TÜRK
Seyhan BÜLBÜL
1985 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. 2008 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünden mezun olmuştur. Yine aynı üniversitenin Fen bilimleri enstitüsünde Fizik Ana bilim dalında Nükleer Fizik alanında yüksek lisans yapmaktadır. Evli ve iki çocuk annesidir.
Tilbe USAL
Gülcan AKTUĞ
Enis GÜZEL
Nur İŞCAN
Elif KÖSE
Ceren BOÇNAK
Ceren Boçnak (Öğrenci), 1997 yılında Ankara'da dünyaya geldi.Ortaöğrenimini Gölbaşı Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 2016 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi,Mühendislik Fakültesi- Bilgisayar Mühendisliği bölümünde yükseköğrenime başladı. Üniversitenin sosyal öğrenci topluluklarında görevler aldı. 2018 yılında Karadeniz'in en büyük yapay zeka etkinliğinde etkinlik kurulu başkanı görevini adı. 2019-2020 öğrenim yılında Yapay Zeka Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Güncel teknolojileri yakından takip ederek, bilgi ve deneyimlerini paylaşmak amacıyla makalelerini blog sayfalarında yayınlamaya devam etmektedir.
Emircan BAL
Sertap SİVRİ
Sertap Sivri, 1997 yılında Bodrumda doğdu. Liseye kadar Ankara’da okudu. 2015 yılında Ondokuz Mayıs Üniversite Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünü kazandı. 2017 yılında TÜBİTAK İHA yarışmasına takım kaptanı olarak katıldı. 3 yıl boyunca başkan, başkan yardımcısı ve sayman olarak IEEE (Elektrik-Elektronik Mühendisleri Enstitüsü) öğrenci topluluğunun yönetiminde görev aldı. Otomasyon ve yenilenebilir enerji ilgi alanıdır.
Merve KAYAHAN
Dilan TUNÇER
Logolarımız